A tým 18. 3. 2024 - Redakce

První sezóna našich žen v 1.lize

​Tým žen SK Meťák jako nováček 1.ligy žen se během své premiérové účasti v celostátní soutěži uvedl jako perspektivní mladý tým, který svou zlepšující se formu prokázal především ve druhé polovině sezóny. Stal se obávaným soupeřem týmů z horní poloviny tabulky, byť se mu nakonec nepodařilo postoupit do dalšího kola Play Off.


A jak hodnotí svoje svěřenkyně trenérka žen Eliška Tibitanclová?

„Sezóna 2023/2024 byl naše první v druhé nejvyšší soutěži a druhá jako týmu. Náš tým byl nejen nový v této lize, ale patřil i k nejmladším. Začátek sezony byl trošku rozpačitý, sbírali jsme zkušenosti a stabilizovali lajny. Zhruba v polovině sezóny k nám přišly na hostování dvě hráčky Klárka Jiříková (vyrostla u nás v klubu, aktuálně hraje za juniorky a A tým Chodova) a Lucka Bicková (FBC Štíři), které dali týmu nový impuls. Začaly se vyhrávat i zápasy s týmy z první poloviny tabulky.
Desáté místo v tabulce není špatné, ale myslím si, že tento tým má na to poprat se o první polovinu tabulky. Některé zápasy rozhodovaly naše neproměnné šance, kterých za tuto sezonu bylo opravdu hodně. Velkou oporou byly i naše gólmanky, které nás v důležitých zápasech podržely. Mám radost z holek, jak se za ten rok herně i mentálně posunuly. I pro mne byla tato sezona těžká, protože jsem poprvé trénovala druhou nejvyšší ženskou soutěž a dělat některá taktická rozhodnutí v zápasech bylo hodně náročné“, poukazuje na složitost coachingu Eliška.

I dle slov brankářky Elišky Bártové to byla pro tým vydařená sezóna. „Přesto, že to pro většinu týmu byl docela skok z 1. ligy juniorek, povedlo se nám nasbírat spoustu nových zkušeností a obsadit i celkem důstojné místo v tabulce“, dodává hrdě Eliška Bártová.

„Myslím, že naše první sezóna v 1.lize nezačala úplně podle představ“, začíná své hodnocení sezóny útočnice Anežka Macháčková. „Na začátku sezóny jsme několik zápasů prohrály a náš výkon byl během zápasu nestabilní. Po Vánocích se vše konečně zlomilo a výhry nás motivovaly i do zápasů se zkušenými týmy. Trochu jsem doufala, že se dostaneme dál v Play Off, ale bohužel tým Panthers Praha měl víc štěstí v zakončení. Takový je sport. Jsem spokojená s tím, jak jsme se během sezóny zlepšovaly herně jako tým i individuálně. A hlavně jsme parta kamarádek“, dodává spokojeně Anežka.

„Celkově bych tuto sezónu hodnotila kladně“, přidává své hodnocení kapitánka týmu Johana Tušlová, „ jsem velice spokojená s naším výsledkem v tabulce a ještě víc pyšná na holky. Patří jim poděkování za jejich nasazení v této sezóně a za to, že jsme to nikdy nevzdaly a o výsledky jsme vždy bojovaly. Jsem hrdá, že jsem mohla být jejich kapitánkou“, doplňuje skromně Johana.

„My bychom našemu ženskému týmu přáli stále stejný vítr do plachet i do nové sezóny, který se jim podařilo zachytit na konci té letošní“, dodává šéftrenér klubu Ivan Janoušek. “Zároveň připravujeme posílení hráčského kádru”, odkrývá aktuální dění v týmu Ivan Janoušek .