A tým 19. 4. 2024 - Redakce

Muži A hodnotí letošní divizní sezónu

V sezóně 2023/2024 náš tým mužů poprvé v historii klubu vstoupil do celostátních soutěží. Zeptali jsme se trenéra i hráčů, jak hodnotí tuto sezónu a jaké plány mají pro tu novou 2024-2025.

Průběh sezóny komentuje trenér Ivan Janoušek, který týmu předává své zkušenosti ze ženské extraligy. "Divize je opravdu jiná soutěž, než v regionální lize. Náš tým se musel pokusit vyrovnat celkům, které tuto úroveň hrají dlouhodobě, mají stabilizovaný kádr hráčů, mají již upevněnou souhru jak v přesilových situacích, tak i v klasické hře 5 na 5. My jsme kádr sestavovali "za pochodu". I přesto hráči vytvořili kompaktní tým, který každý zápas odbojoval a postupně získával stále větší soudržnost. Vedení klubu napomáhalo hráčům k zvládnutí překážek spoluprací se sportovním mentálním koučem Lukášem Marešem, který hráče připravoval na vypjaté herní situace. To se projevilo i ve výsledcích, kdy v porovnáním se začátkem sezóny se stávaly zápasy vyrovnanějšími a dokonce se získaly body s mnohem výše umístěnými celky. Bohužel celkový bodový zisk nestačil na záchranu soutěže. Dle mého názoru, všichni hráči, kteří zasáhli do letošních zápasů, si odnášejí obrovské zkušenosti. Určitě jsme patřili k jedněm z nejmladších týmů v soutěži. Hráči se do Divize jednoznačně chtějí vrátit, což je základní motivační faktor pro přípravu na novou sezónu 24/25. Tým navíc mohou doplnit i perspektivní mladíci z mládežnických kategorií. Každému hráči patří poděkování za svoji odhodlanost pro tým odevzdat maximum. Naší nevýhodou byl také fakt, že jsme ani do jednoho zápasu nenastoupili v kompletní sestavě, ale to už ke kolektivnímu sportu prostě patří," uzavírá své hodnocení Ivan Janoušek.

Svůj komentář přidává také kapitán týmu Michal Tibitancl : "Ze začátku bych chtěl klukům poděkovat za skvělou sezónu. Do sezóny jsme vstupovali jako mladý a nezkušený tým. Ze začátku to přesně tak i vypadalo. Zažili jsme si prohry, které byli rozdílem třídy, ale během sezóny jsme udělali velký pokrok a ke konci jsme zvládli držet krok i s týmy z vrchu tabulky. Během letošní sezóny jsem X krát slyšel, že nejsme dobrý tým a že nedržíme při sobě. Toto tvrzení přicházelo především od lidí, kteří do týmu viděli jen z půlky nebo skoro vůbec. Za sebe ale můžu říct, že jsme jeden z nejlepších týmů, v kterém jsem kdy hrál a jsem na nás velmi hrdý. Sezónu jsme bohužel nezakončili úplně šťastně a padáme do Regionální ligy. Zato si ale myslím, že do regionu jdeme jako mnohem silnější a vyspělejší tým, než jsme byli před rokem, kdy jsme z něj postoupili do Divize. Na příští sezónu se všichni velmi těšíme a jsme připraveni ukázat naše kvality. Regione připrav se, jdeme si pro první místo!" odhodlaně dodává Michal Tibitancl.

Tým dostal nový impulz a výrazně se stmelil. To je vidět i na výroku Davida Dvořáčka: "Pro tento tým byla tahle soutěž v Divizi úplně nová. Hlavu vzhůru, příští sezónu musíme vyhrát a zpět se do Divize dostat."

Držme tedy mužům palce, každá zkušenost, i ta negativní, je pro další vývoj potřebná.